παρέχεται από
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ » Την Εθνική Μεταρρυθμιστική Χωρική Ανασυγκρότηση, προωθεί ο Υπουργός ΠΕΚΑ -
Την Εθνική Μεταρρυθμιστική Χωρική Ανασυγκρότηση, προωθεί ο Υπουργός ΠΕΚΑ -

 

Αθήνα, 1 Αυγούστου 2013
 
 
Την Εθνική Μεταρρυθμιστική Χωρική Ανασυγκρότηση, προωθεί ο Υπουργός ΠΕΚΑ -
Έναρξη, με το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας / Αττικής.
 
 
Επιχείρηση Εθνικής Μεταρρυθμιστικής Χωρικής Ανασυγκρότησης του συνόλου της εδαφικής επικράτειας της χώρας, που θα συνοδεύεται από ένα ρεαλιστικό, Επιχειρησιακό Σχέδιο υλοποίησης, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, χρηματοδότηση και διαθεσιμότητα ανθρώπινου δυναμικού, προωθεί άμεσα ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης.
 
Σκοπός της Χωρικής Ανασυγκρότησης, που θα επιτευχθεί στο πλαίσιο μιας εθνικής συστράτευσης με όλες τις παραγωγικές, πνευματικές, επιστημονικές και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, είναι η προσέλκυση αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με αειφορία, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και παραγωγή νέου εθνικού πλούτου.
 
Η Επιχείρηση Εθνικής Μεταρρυθμιστικής Χωρικής Ανασυγκρότησης θα επιλύσει τα κενά και τις ασυμβατότητες του Εθνικού Χωροταξικού Πλαισίου, των επιμέρους Ειδικών Χωροταξικών (Α.Π.Ε., Βιομηχανίας κ.ά.), των Περιφερειακών Χωροταξικών και ασφαλώς των Ρυθμιστικών Σχεδίων Αθήνας-Αττικής, Θεσσαλονίκης και των υπόλοιπων μεγάλων και μικρότερων αστικών και περιαστικών κέντρων της χώρας, ενώ θα ενσωματώσει τα Προεδρικά Διατάγματα και τα Διαχειριστικά Σχέδια των περιοχών ιδιαίτερης περιβαλλοντικής σημασίας.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός ΠΕΚΑ απέστειλε ήδη στους έξι συναρμόδιους Υπουργούς, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών / Μεταφορών και Δικτύων, Υγείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, Τουρισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, το Σχέδιο Νόμου που αφορά στο Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής, ώστε το αργότερο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να υπάρξει επικαιροποίηση και οριστικοποίηση των απόψεων και τομεακών πολιτικών των συναρμόδιων υπουργείων.
 
Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι, το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας - Αττικής να υιοθετηθεί από το Εθνικό Κοινοβούλιο εντός του 2013 και αφού προηγηθεί η επίσημη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους της αντίστοιχης Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.).
 
Σύμφωνα με τον Υπουργό ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, «η υπέρβαση της σημερινής κρίσης της χώρας, μπορεί να ξεπεραστεί μόνο εάν στηριχτούμε στα δύο μεγάλα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα: τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Η διαμόρφωση και εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης χωρικής μεταρρυθμιστικής ανασυγκρότησης του συνόλου της επικράτειας, αποτελεί αναπτυξιακό στοίχημα, που πρέπει να κερδηθεί. Η θεσμοθέτηση ενός ολοκληρωμένου χωρικού πλαισίου για την ευρύτερη περιοχή της Πρωτεύουσας της χώρας, συνιστά μια κορυφαία δράση στήριξης του 1/3 του πληθυσμού και των αντίστοιχων οικονομικών δραστηριοτήτων της πατρίδας μας.»

Επιστολή προς Υπουργούς για ΟΡΣΑ

Σχέδιο Νόμου

Παράρτημα

ΧΑΡΤΕΣ:

 
 
 
 
 
 
 
    
 

 

 

 

| | | | | | |