παρέχεται από
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ » ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πράσινα στρατόπεδα και νοσοκομεία: Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΚΑ για περιβαλλοντικά και ενεργειακά έργα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πράσινα στρατόπεδα και νοσοκομεία: Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΚΑ για περιβαλλοντικά και ενεργειακά έργα

Αθήνα,  28 Σεπτεμβρίου 2010

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΘΕΜΑ: «Πράσινα στρατόπεδα και νοσοκομεία: Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΘΑ και ΥΠΕΚΑ για περιβαλλοντικά και ενεργειακά έργα»
 
 
«Πράσινα» στρατόπεδα και νοσοκομεία, περιβαλλοντικές επιθεωρήσεις, προώθηση της χρήσης φυσικού αερίου και ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων αποτελούν μερικούς από τους τομείς συνεργασίας ανάμεσα στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Τα παραπάνω περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σε Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα οι αρμόδιοι Υπουργοί Ευάγγελος Βενιζέλος και Τίνα Μπιρμπίλη.
 
Σκοπός του μνημονίου είναι η συνεργασία και η προώθηση πρωτοβουλιών για την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων στους τομείς ευθύνης του ΥΠΕΘΑ. Το ΥΠΕΚΑ, μέσω του ΕΣΠΑ, θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει και να υποστηρίξει έργα που αφορούν στην προώθηση έργων αειφόρου ανάπτυξης σε στρατόπεδα και νοσοκομεία. Ακόμη, θα παρέχει τεχνογνωσία προς το ΥΠΕΘΑ για τον έλεγχο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των εγκαταστάσεών του. Παράλληλα, τα Υπουργεία θα συνεργαστούν σε θέματα δασοπροστασίας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και το ΥΠΕΚΑ θα εξετάσει τη δυνατότητα διασύνδεσης στρατοπέδων με το υπάρχον δίκτυο φυσικού αερίου.
 
Από τη πλευρά του το ΥΠΕΘΑ, θα εκπονήσει προμελέτες για την δημιουργία «πράσινων στρατοπέδων» και «πράσινων στρατιωτικών νοσοκομείων» και θα προχωρήσει στη σταδιακή μετατροπή υπαρχόντων στρατοπέδων. Επιπλέον, το ΥΠΕΘΑ θα παραχωρήσει στο ΥΠΕΚΑ μετεωρολογικές και γεωχωρικές πληροφορίες, οι οποίες θα αξιοποιηθούν σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και προστασίας του περιβάλλοντος, και θα εκπονήσει μελέτες για την εφαρμογή δημιουργίας συστήματος μεταφορών, φιλικότερες προς το περιβάλλον.
 
Τα δύο Υπουργεία, θα αναλάβουν από κοινού την ευθύνη της οργάνωσης εκδηλώσεων για την προώθηση της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και την προβολή των προαναφερθέντων εγχειρημάτων.
 

 

| | | | | | |