παρέχεται από
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ » Χαιρετισμός ΥΠΕΝ Γ. Σταθάκη στην κοπή πίτας του ΑΔΜΗΕ
Χαιρετισμός ΥΠΕΝ Γ. Σταθάκη στην κοπή πίτας του ΑΔΜΗΕ

 Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2019

 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
«Έχουμε προχωρήσει σε βαθιές μεταρρυθμίσεις που απελευθερώνουν την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ταυτόχρονα έχουμε προχωρήσει στη διατήρηση των ενεργειακών υποδομών υπό δημόσιο έλεγχο», επισήμανε σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΑΔΜΗΕ.
 
Ο κ. Σταθάκης τόνισε πως η κυβέρνηση προχωρά, με αυτά τα δεδομένα, στην υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει ο ενεργειακός σχεδιασμός με ορίζοντα το 2030. Αναφέρθηκε δε στους δύο βασικότερους: μερίδιο συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στην τελική κατανάλωση στο 32%, βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κατά 32,5%. Ο Υπουργός σημείωσε επιπλέον πως βάσει του σχεδιασμού το μερίδιο των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας αναμένεται να διπλασιαστεί σχεδόν στο 57% της συνολικής.
 
Υπό αυτό το πρίσμα ο ΑΔΜΗΕ έχει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του ενεργειακού σχεδιασμού, ανέφερε ο κ. Σταθάκης, χαρακτηρίζοντας ως κλειδί για αυτό τις διασυνδέσεις –τόσο αυτές που πραγματοποιούνται στο εσωτερικό της χώρας (διασύνδεση Κυκλάδων, δύο διασυνδέσεις της Κρήτης) όσο και τις διασυνοριακές– που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του μοντέλου στόχου της Κομισιόν για την ενοποίηση της ενεργειακής αγοράς της Ευρώπης.
 
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε ότι οι διασυνδέσεις αφήνουν ισχυρό αποτύπωμα στην ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, το περιβάλλον, αλλά και τη διείσδυση των ΑΠΕ στο δίκτυο μεταφοράς.
 
Λέγοντας ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει προοπτική να αξίζει σύντομα διπλάσια από την αξία που είχε όταν αποσπάστηκε από τη ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης εξήρε τον ρόλο που παίζει το έμψυχο δυναμικό της εταιρίας. «Θέλω να ευχαριστήσω το σύνολο του προσωπικού γι’ αυτήν την προσπάθεια. Εμείς προωθούμε αλλαγές υπέρ των εργαζομένων, αλλαγές που είναι απαραίτητες ούτως ώστε η εταιρία να έχει μια νέα δυναμική», είπε και ευχήθηκε σε όλους για τη νέα χρονιά.
 
 
 
 
από το Γραφείο Τύπου
 
 
| | | | | | |